Klíma tisztítás és karbantartás

Szakszerű klíma tiszítás és karbantartás

A klíma beltéri egység belseje a folyamatos páralecsapódás miatt hűtési üzem közben nedves, ami kedvez a baktériumok, vírusok és gombák elszaporodásának.

A nem karbantartott klíma a kórokozók elszaporodása miatt idővel furcsa szagot áraszthat és légúti megbetegedéseket okozhat.

Emellett teljesítmény csökkenést is okozhat, ha elhanyagoljuk. A megfelelő működéshez és egészségünk megőrzése érdekében a rendszeres klíma karbantartás és tisztítás elengedhetetlen.

A klíma karbantartás során kitakarítjuk a belső hőcserélőt, a szennyeződés megszüntetésével eltávolítjuk a megtelepedett baktériumokat, vírusokat.

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a legtöbb gyártó az alapgarancián felül a kiterjesztett garanciát is csak akkor adja meg, ha a jótállási jegyben szakember által igazolva van a rendszeres klíma karbantartás.

A gyártók évi 1 klíma karbantartást mindenképp javasolnak, de optimális esetben évente 2 alkalommal végeztessük el a klíma tisztítást. Ennek legmegfelelőbb ideje a szezon kezdete, a hűtési és fűtési egyaránt.

Ezen kívül a rendszeres tisztítás fontos a klíma üzemszerű működése érdekében is, mivel nagy mennyiségű levegőt mozgat meg, melyet egy hűtő-, vagy fűtőfelületen keresztül áramoltatva juttatnak vissza a szobába.

klíma tisztítás

A klíma karbantartás díj tartalma:

  • beltéri egység szűrőjének, burkolatának, légáteresztő bordáinak vegyszerrel történő tisztítását
  • gomba és baktérium mentesítését szintén vegyszerrel
  • a kifújt levegő hőmérsékletének tesztelése
  • kondenzvíz elvezető cső állapotának ellenőrzése, tisztítása
  • elektromos egységek átvizsgálása
  • ventilátor, hűtő és kompresszor ellenőrzése
  • nyomásértékek és automatika beszabályozása

Szükség esetén a készüléket feltöltjük klíma gázzal, ebben az esetben a gáz ára pluszban fizetendő!